Blog - Blog V&A

V&A » Blog

Blog
Author: Outhands Created: 24-12-2010 15:10
Blog V&A
RssIcon
By Outhands on 15-6-2018 13:14

Deze tekst stond op een tasje dat ik kreeg in een boekenwinkel. Het zette mij aan het denken. Wat doet een kat en hoe denkt een kat? Aangezien er drie van dit soort gezellige pluizenbollen bij ons thuis rondlopen, heb ik hier wel enige ervaring mee. Wat deze katten zoal doen? De jongste, Xena, is een kitten, die rent enthousiast achter van alles en nog wat aan. Blaadjes, speeltjes, andere katten en insecten. De oudere kat, Piep, is 8 jaar. Officieel een senior maar nog behoorlijk actief voor zijn leeftijd. Af en toe speelt hij met de kitten of verdedigt hij zijn territorium tegen indringers en hij schijnt zelfs de hond van de buren af en toe te pesten. Verder waardeert Piep het ook als hij gewoon rustig ergens kan liggen en een beetje geaaid kan worden. De koningin van dit stel is Beau, met haar 14 lentes echt niet meer jong te noemen. Beau gedraagt zich dan ook naar haar leeftijd. Ze zoekt vooral een plekje om lekker te liggen. Ze wil af en toe een beetje met ons kroelen, maar vooral wil ze toch rust.

By Outhands on 8-6-2018 15:46

Per 1 januari 2018 is de nieuwe standaard 4400N van toepassing op opdrachten tot het verrichten van overeengekomen specifieke werkzaamheden. De standaard vervangt daarmee standaard 4400. Uitgevoerde ‘4400 opdrachten’ zijn de afgelopen jaren veelvuldig aan de orde geweest in klachten en tuchtzaken. Een interessante vraag is of de nieuwe standaard een verbetering is en dergelijke klachten en tuchtzaken daarmee tot het verleden behoren.

By Outhands on 16-5-2018 08:09

Meer V&A in je DNA!

Het heeft me altijd al bezig gehouden: waarom vragen sommige mensen zo weinig aan andere mensen? Want, als je weinig vraagt, krijg je ook niet veel antwoorden; en dat is ergens best jammer. Je kunt zoveel te weten komen als je iemand anders een vraag stelt: feiten kennis, inhoudelijke kennisi, kennis over hoe dingen gaanii, psychosociale kennis, etc.. En als je weinig vragen stelt, laat je veel kennispotentieel onbenut. Of denken sommigen mensen dan: wat niet weet, wat niet deert? Als je je er een beetje in gaat verdiepen, is het thema Vragen & Antwoorden een rijk domein. Ik heb er zo mijn vragen bij, en trouwens ook enige antwoorden. 😉.

By Outhands on 2-5-2018 08:38

Het onderwerp Marketing is altijd fascinerend voor me geweest. Als klein jochie vroeg ik me al af wat mensen beweegt om iets te kopen en hoe je daar als onderneming op kunt inspelen. In mijn studietijd las ik natuurlijk hét boek uit de jaren vijftig van de vorige eeuw dat al zoveel inzichten bood in de geraffineerde overtuigingsmethode waarbij kwetsbare zielen in een mum van tijd slachtoffer werden: ‘Verborgen Verleiding’ van Vance Packard. En meer recent, bij een studie naar big data, kwam ik weer in aanraking met het thema Marketing door het boek: ‘Big data marketing’ van marketinggoeroe Paul Postma. In het bijzonder trof me in dit boek de zogenaamde klantwaardekubus (Postma, 2017, p.43). Deze kubus beschouwt klantwaarde vanuit het driedimensionale perspectief.

By Outhands on 18-4-2018 10:43

Ik loop al een tijdje rond met twee gedachten of ideeën die als gemeenschappelijk kenmerk hebben dat ze te maken hebben met de verwachtingskloof tussen (het werk van) openbaar accountants en het maatschappelijk verkeer.

 
By Outhands on 6-4-2018 09:06

8 maart jl. was het internationale vrouwen dag. Een dag waarop veel nieuws naar buiten komt over vrouwen, zoals over het percentage vrouwen in de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen respectievelijk 10,7% en 15%i. Dit komt niet eens in de buurt van het streefcijfer van de overheid van 30%ii. De reden voor dit streefcijfer is onder andere dat vrouwen op een andere manier leiding geven. Zo geven vrouwen aan dat zij vaak meer aandacht besteden aan coachen en ontwikkeling.

By Outhands on 22-3-2018 11:09

Onderweg naar een klantrelatie (een accountantskantoor) hoorde ik op de radio het liedje ‘Afscheid nemen bestaat niet’. Marco Borsato bezingt in dit lied het geen afscheid (kunnen) nemen van een geliefde. Het afscheid valt zwaar, mogelijk nog zwaarder dan dat de omstandigheden waren ten tijde van het opnemen van de videoclip bij dit nummer: naar verluidt was het zo koud dat Marco en de overige personages in de clip met een warme kruik onder hun jas de videoclip vormgaven.

By Outhands on 7-3-2018 09:07

Ik ben altijd al een boekenwurm geweest. Als jong meisje kon ik uren in een hoekje wegkruipen met een dik boek. Hoe dikker hoe beter en een serie helemaal fantastisch, ik kwam het hele weekend mijn stoel niet meer uit. Ook nu lees ik nog graag en dat is maar goed ook, want als accountant hebben wij natuurlijk genoeg leesvoer.

 
By Outhands on 23-2-2018 10:35

Laatst aten we bij ons thuis spruitjes. Ik had mij behoorlijk uitgesloofd in de keuken en had een speciaal recept opgezocht: spruitjes met spekjes en champignons, gestoomd in groentebouillon. Ik had er echt zin in. Mijn enthousiasme verdween vrij snel toen ik de spruitjes op tafel zette en de kinderen een gezamenlijk blêêêhh! lieten horen. Chagrijnig werd ik toen het misbaar aanhield en zelfs overging in een heuse groentestaking. Achteraf beschouwd is het gedrag van de kinderen niet vreemd. Want hoe vaak eten wij nou spruitjes?

By Outhands on 7-2-2018 17:08

Een klant wil aandacht, maar krijgt hij die ook van jou? Of laat je je afleiden? Het overkomt me regelmatig. Je hebt er al een behoorlijk aantal kilometers opzitten. Je luistert met één oor naar degene die je ondertussen aan de telefoon hebt. Het onderwerp van gesprek is niet al te ingewikkeld. Met speels gemak manoeuvreer je op de snelweg van de ene baan naar de ander, al dan niet daarbij geholpen door de cruise control en andere controls. Het is ongelooflijk dat je status van “automatische piloot” nog steeds niet is veranderd in “brokkenpiloot”. 

Nieuw verschenen boek

Nieuw Boek

Persoonlijke bespiegelingen van V&A Professionals (2017)

Bestel nu het boek!

Contact informatie

V&A
Jonckerweg 15
2201 DZ Noordwijk
Tel: 071 36 158 00
Meer contact  twitter