ViO Assurance module 1 – wordt geüpdate

ViO Assurance module 1 – wordt geüpdate

Datum:
27-06-2024
Prijs:
€ 59 excl. 21% BTW
PE-uren:
3

ViO Assurance module 1

Accountantsorganisaties en individuele accountants worstelen regelmatig met het toepassen van de ViO in praktijksituaties. Het toepassen van de ViO kan zeer ingewikkeld zijn en ook ondervinden accountantsorganisaties bij bijvoorbeeld het te laat toepassen van maatregelen dat bedreigingen van de onafhankelijkheid niet meer gemitigeerd kunnen worden. In dergelijke situaties zijn klachten, ontevreden klanten en veel kosten niet zelden aan de orde. Deze aspecten zijn onder meer aanleiding geweest voor het ontwikkelen van deze online learning. In deze online learning staat de ViO voornamelijk centraal en in mindere mate de VGBA. Deze online learning kent de ViO als norm. In sommige situaties biedt de ViO aan kantoren de mogelijkheid kantoorspecifieke invulling te definiëren. Daar waar dit aan de orde is, wordt dit vermeld in deze online learning module.

Voor de ViO zijn de volgende modules ontwikkeld:

  • ViO voor accountants in de non-assurance praktijk: 3 modules.
  • ViO voor accountants in de assurance praktijk: 3 modules.
  • ViO voor overige medewerkers in de non-assurance praktijk:  3 modules.

In alle modules worden de definities en algemene bepalingen behandeld en ook in meer of mindere mate de samenloop van dienstverleningen. In module 2 voor overige medewerkers in de non-assurance praktijk wordt daarnaast ook nog aandacht besteed aan vergoedingen, overige dienstverlening en maatregelen tegen onafhankelijkheidsbedreigingen.

In alle modules worden de definities en algemene bepalingen behandeld en ook in meer of mindere mate de samenloop van dienstverleningen. In module 1 wordt daarnaast ook nog aandacht besteed aan geschenken en gastvrijheid en aan Werkrelaties met een verantwoordelijke entiteit.

Inloggen

of

    Factuuradres