Uitbreiding dienstverlening V&A

15 juni 2016 - Uitbreiding dienstverlening V&A

V&A ontzorgt ook de kleinere accountantskantoren en non-audit afdelingen

Loopt u ook tegen uitdagingen aan op het gebied van compliance of vaktechniek, of kunt u vaktechnische ondersteuning gebruiken bij uw werkzaamheden en ter voorbereiding op een externe toetsing?

Wij bespreken graag met u de mogelijkheden. Wat kan V&A zoal betekenen?

Vorig jaar vierden wij ons 5-jarige jubileum. In de achterliggende jaren is een mooie klantenkring van accountantskantoren ontstaan: divers wat betreft omvang en gevarieerd wat betreft dienstverlening. In de kern hebben wij twee hoofdactiviteiten: Consulting en Training

Onder Consulting scharen we onder andere de volgende typen dienstverlening:

  • Ondersteuning van de (interne of externe) compliance-officer, maar ook het zelf optreden als compliance officer. In deze rol helpen we kantoren te voldoen aan de geldende regelgeving, treden op als monitor, maar dragen we ook concreet bij aan de implementatie van de 53 maatregelen voor zowel OOB als non-OOB kantoren. Beoordeling van wwft vraagstukken komt met regelmaat voor.
  • Opdrachtgerichte kwaliteitsbeoordelingen (OKB’s);
  • Reviews achteraf op controle-, beoordelings- en samensteldossiers; in sommige gevallen wordt deze dienstverlening ook uitgevoerd als onderdeel van een benoemingstraject.
  • Vaktechnische consultaties (vraagstukken met betrekking tot onafhankelijkheid, financiële verslaggeving en controle- en overige standaarden).

Binnen de Consulting dienstverlening is V&A in Nederland een gerenommeerde partij, en hebben we al veel kantoren geholpen met het verkrijgen en in stand houden van de WTA vergunning.

Ook op het gebied van Training zijn we actief. V&A is een erkende onderwijsinstelling en verzorgt PE-geaccrediteerde trainingen. Onze aanpak is daarbij niet om eenzelfde type training zoveel mogelijk te “draaien”, maar willen we graag ons credo uitdragen: “Elke dag een beetje beter”. Onze missie is om zoveel mogelijk bij te dragen aan de kwaliteit van accountants. Dat doen we door onze trainingen af te stemmen op de specifieke leerbehoefte. Of dat nu kennis of vaardigheden betreft, en of dat nu klassikaal, via E-learning, of een combinatie in de vorm van Gaming is. 

Hoewel onze klantenkring bijzonder goed vertegenwoordigd is in de top-30 van accountantskantoren, zien we de laatste tijd ook een groeiende aanwas van klanten onder de kleinere kantoren. Deze kantoren hebben soms moeite een vaktechnisch bureau in stand te houden en/of moeite met het invullen van een eigen compliance functie. Wij ondersteunen deze kleinere kantoren heel graag. Dat kan op incidentele basis, bijvoorbeeld ter voorbereiding op externe toetsingen van bijvoorbeeld het SRA, NBA en het BFT of voor incidentele consultaties, het ontwikkelen of laten reviewen van handboeken en bijbehorende efficiënte sjablonen. Wat betreft de meer structurele functies op het gebied van compliance, zijn wij graag meerdere dagen verspreid door het jaar bij uw kantoor aanwezig. In onze filosofie “werkt” het niet als compliance er een beetje bij hangt. Streven naar kwaliteit betekent ook investeren in kwaliteit, een investering rendeert op langere termijn. Zoals we wel eens ondeugend zeggen: “Reparatie kost duur”. 

Met onze aantoonbare en ruime ervaring op het gebied van compliance, financiële verslaggeving, en samenstel- en controlevraagstukken, ontzorgen wij u niet alleen. We dragen zichtbaar bij aan uw performance, nu en in de toekomst. En dat zal uw toezichthouder én uw klant merken.  Neem ook een kijkje op onze website voor de trainingen met open inschrijving of onderwerpen voor een in-house training of vaktechnische bijeenkomst. Er zit vast iets bij wat u aanspreekt. 

Loopt u ook tegen uitdagingen aan op het gebied van compliance of vaktechniek, of kunt u vaktechnische ondersteuning gebruiken en ter voorbereiding op een externe toetsing? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze consultants en informeer naar onze praktische werkwijze.

v&a Niels Directeur img

dr. C (Niels) M. van Nieuw Amerongen RA
Directeur

E-mail: niels@vna-aa.nl
Mobiel: 06 2223 2996

v&a Albert Directeur img

drs. A. (Albert) S. Bosch RA
Directeur

E-mail: albert@vna-aa.nl
Mobiel: 06 5093 9554

v&a Alex hoofd opleiding img

drs. A. (Alex).A. Boxum RA
Hoofd Opleiding en Compliance

E-mail: alex@vna-aa.nl
Mobiel: 06 5704 4392

v&a Marc-Jan consultant trainer

M.J. (Marc-Jan) Zwaneveld RA
Senior consultant en trainer

E-mail: marc-jan@vna-aa.nl
Mobiel: 06 3860 0780

v&a Ronald consultant

drs R. (Ronald) de Weerd RA
Senior consultant

E-mail: ronald@vna-aa.nl

training v&a img