Specialties / overig

NIEUW: Gerechtelijke uitspraken Compliance en Vaktechniek – € 79,00 (excl. BTW)

In deze module wordt aan de hand van podcasts en bijbehorende powerpoints een aantal gerechtelijke uitspraken behandeld. De onderwerpen gaan over Compliance en Vaktechniek of kunnen relevant zijn voor Compliance en Vaktechniek. Het volgen van deze module stelt je in staat om op een snelle manier de vaak omvangrijke gerechtelijke uitspraken te leren kennen en er de leerpunten uit te halen die eventueel voor jouw kantoor of je eigen klantenportefeuille relevant (kunnen) zijn.

De module duurt ongeveer anderhalf uur. Per uitspraak is ongeveer 10-15 minuten ingeruimd.

NIEUW: Gerechtelijke uitspraken assurancepraktijk – € 79,00 (excl. BTW)

In deze module wordt aan de hand van podcasts en bijbehorende powerpoints een aantal gerechtelijke uitspraken behandeld. De onderwerpen gaan over accountants in de assurancepraktijk of kunnen relevant zijn voor accountants in de assurancepraktijk (bijvoorbeeld VGBA aspecten of onbedoelde assurance). Het volgen van deze module stelt je in staat om op een snelle manier de vaak omvangrijke gerechtelijke uitspraken te leren kennen en er de leerpunten uit te halen die eventueel voor jouw kantoor of je eigen klantenportefeuille relevant (kunnen) zijn.

De module duurt ongeveer anderhalf uur. Per uitspraak is ongeveer 10-15 minuten ingeruimd.

NIEUW: Gerechtelijke uitspraken Samenstelpraktijk – € 79,00 (excl. BTW)

In deze module wordt aan de hand van podcasts en bijbehorende powerpoints een aantal gerechtelijke uitspraken behandeld. De onderwerpen gaan over accountants in de samenstelpraktijk of kunnen relevant zijn voor accountants in de samenstelpraktijk (bijvoorbeeld VGBA aspecten of onbedoelde assurance). Het volgen van deze module stelt je in staat om op een snelle manier de vaak omvangrijke gerechtelijke uitspraken te leren kennen en er de leerpunten uit te halen die eventueel voor jouw kantoor of je eigen klantenportefeuille relevant (kunnen) zijn.

De module duurt ongeveer twee uur. Per uitspraak is ongeveer 10-15 minuten ingeruimd.

NIEUW: Selectie Gerechtelijke uitspraken (2022) – € 39,00 (excl. BTW)

In deze module wordt aan de hand van podcasts en bijbehorende powerpoints een zestal gerechtelijke uitspraken behandeld. De onderwerpen zijn heel divers: van Wwft tot samenstelopdrachten, maar ook komen bijvoorbeeld de VGBA en de ViO aan bod. Het volgen van deze module stelt je in staat om op een snelle manier de vaak omvangrijke gerechtelijke uitspraken te leren kennen en er de leerpunten uit te halen die eventueel voor jouw kantoor of je eigen klantenportefeuille relevant (kunnen) zijn.

De module duurt ongeveer anderhalf uur. Per uitspraak is ongeveer 10-15 minuten ingeruimd.

Online learning gerechtelijke uitspraken accountants – deel 1
€ 99,00 (excl. BTW)

Met deze online learning kun je je 7 belangrijke recente gerechtelijke uitspraken over accountants snel eigen maken.

De online learning bestaat uit 7 podcasts waarbij elke podcast aan de hand van slides een uitspraak samenvat. Per zaak wordt ingegaan op de context van de klacht, de klacht zelf maar ook welke conclusies (leerpunten) en overwegingen een rol spelen in de betreffende zaak. Deze module bevat ongeveer anderhalf uur aan podcastmateriaal. Aan de hand van de podcasts en slides is het relatief eenvoudig de lessons learned te verzamelen voor je eigen organisatie. 

VERWACHT: Tips bij onderzoeken van de FIOD en andere instanties

Stel: de FIOD of een andere instantie bezoekt u of uw kantoor. Het maakt dan onder meer uit of u als verdachte wordt gezien of als getuige. Wat zijn belangrijke spelregels? Welke tips zijn er te geven in dergelijke situaties? Deze en andere vragen komen aan de orde in deze module.

Deze module vergt ongeveer 2 à 3 uur.

VERWACHT: Corruptierisico’s in de praktijk

Corruptierisico’s krijgen aandacht, onder meer vanuit de AFM. De theorie en de toepassing van de wet- en regelgeving in de praktijk komen aan de orde in deze module.

Tijdsinschatting: circa 2,5 uur.

Herken de assurance-opdracht – € 59,00 (excl. BTW)

Onze ervaring is dat er bij kantoren behoefte is aan een training, waarin assurance-opdrachten worden herkend en de gevolgen die dit meebrengt voor de organisatie aan de orde komen. Het herkennen van een opdracht als ‘assurance’ kan heel complex zijn, en de gevolgen zijn  best fors. Gevolgen voor het dossier, de aanpak en de prijsstelling. Maar ook de gevolgen als er toch assurance werd verwacht maar het kantoor heeft geen assurance verleend of de noodzakelijke werkzaamheden niet verricht. 

Het tijdig herkennen van een assurance-opdracht levert op dat tijdig aan de extra eisen vanuit de standaarden en bijvoorbeeld aan de onafhankelijkheidseisen kan worden voldaan.

In deze training wordt aan de hand van praktijkvoorbeelden en wet- en regelgeving uiteengezet wanneer er sprake is van een assurance-opdracht en welke gevolgen dit meebrengt voor de organisatie en voor de individuele medewerker. 

Online Learning Praktijkgerichte toepassing samenstellingsopdrachten (NVCOS 4410) – € 99,00 (excl. BTW)

In deze online learning wordt aan de hand van praktijkvoorbeelden en regelgeving NV COS 4410 “Samenstellingsopdrachten” behandeld. Naast dat Standaard 4410 in deze training centraal staat komt ook de praktijkhandreiking 1136 en de brochure risicogericht samenstellen aan de orde. De training bestaat uit praktijkvoorbeelden, samenvattingen van de regelgeving en een toets met uitgebreide feedback. De deelnemer ontvangt bij een voldoende resultaat een deelnamecertificaat. De training is breed opgezet en kent als doelgroep: accountants (i.o.) die opdrachten onder NVCOS 4410 uitvoeren..

Gerechtelijke uitspraak Imtech – € 49,00 (excl. BTW)

Een belangrijke recente tuchtzaak is de zaak Imtech. Belangrijk omdat hieruit essentiële leerpunten zijn te destilleren voor de dagelijkse praktijk. Deze podcast en de bijbehorende PowerPoint stellen je in staat de leerpunten snel eigen te maken.

Demo gerechtelijke uitspraken accountants – € 0,00 (excl. BTW)

In deze demo van de learning “gerechtelijke uitspraken accountants” is de eerste podcast opgenomen van de reguliere online learning en kun je gratis kennismaken. Na aanmelding is de demo 10 dagen beschikbaar. De demo geeft een beeld van de daadwerkelijke modules over gerechtelijke uitspraken. Zie hiervoor onderstaand in onze catalogus.

4400N – € 199,00 (excl. BTW)

In deze online learning wordt aan de hand van praktijkvoorbeelden en regelgeving NV COS 4400N “Opdrachten tot het verrichten van overeengekomen specifieke werkzaamheden” behandeld.

De training bestaat uit praktijk-voorbeelden, samenvattingen van de wetgeving en een toets met uitgebreide feedback. De deelnemer ontvangt bij een voldoende resultaat een deelnamecertificaat. De training is breed opgezet en kent als doelgroep: accountants (i.o.) die opdrachten onder 4400N uitvoeren.

Verwacht aanbod

4400N e-learning – € 59,00 (excl. BTW)

De e-learning behandelt aan de hand van een aantal vragen de NV COS 4400N. Op de vragen wordt een uitgebreide feedback gegeven.

VGBA in de praktijk – € 69,00 (excl. BTW)

De e-learning behandelt aan de hand van een aantal vragen de VGBA. Op de vragen zijn grotendeels gebaseerd op praktijksituaties en zijn voorzien van een uitgebreide feedback.

Klik op een training om je aan te melden!

Voor meer informatie of vragen:
Mocht je meer informatie wensen over onze trainingen of heb je vragen over een training, stuur dan een e-mail met je vraag of verzoek naar trainingen@vna-aa.nl. Ook kun je met ons telefonisch contact opnemen:

Technische ondersteuning:06 57 01 50 84Annewieke Sukking
Inhoudelijke ondersteuning:06 57 04 43 92Alex Boxum